Opslaan voor later

Vijf voordelen van branding

door | sep 6, 2023

De wereld verandert snel. Er is informatie in overvloed en de branding vliegt je om de oren. Toch kan ijzersterke branding van jouw merk je veel opleveren. Of je nu een beginnende ondernemer bent of een marketingmanager die aan het sleutelen is aan de merkstrategie: branding is de sleutel tot herkenbaarheid en de zichtbaarheid vergroten van jouw merk. In deze blogpost delen we vijf voordelen die branding jou kan opleveren.

Voordeel #1

Anders dan de rest

De markt is vaak vol. Heel vol. Daarom is het belangrijk dat je je onderscheidt van jouw concurrent. Sterke branding zorgt ervoor dat je authentiek overkomt en een unieke merkbeleving laat zien dat jij indruk wilt maken. Duidelijk communiceren met je merk maakt het makkelijker om voor jou te kiezen.

Voordeel #2

Bouw vertrouwen op

Wanneer je consistent bent in je uitstraling en in wat je deelt met je klant kom je professioneel over. En dus ook betrouwbaar. Een nieuwe klant ziet dat je aandacht besteedt aan je merk, keer op keer. Dat geeft vertrouwen en hoogstwaarschijnlijk zal je dan ook net zo je best doen voor je klant. Stabiel zijn in de merkervaring van a tot z maakt jouw merk geloofwaardig. Je kan op jouw merk rekenen en een langdurige relatie aangaan.

Voordeel #3

Verhoog de naamsbekendheid

Heb je ook weleens dat je denkt “Hey, dat merk ken ik!” en dat je automatisch sneller geinteresseerd bent in wat ze te bieden hebben? Precies dat gevoel wil je hebben. Een sterk merk onthoud je en herken je snel. Je ziet ze vaker voorbij komen maar je kan je ook makkelijk identificeren met het verhaal. Misschien ga je door die herkenning wel sneller terug naar het merk of deel je het met een vriend(in) of collega. Als jij je merk laat groeien vergroot je de kans dat nieuwe klanten jouw producten of diensten sneller zullen opzoeken. Zeker als ze er al eens van gehoord hebben.

Voordeel #4

Trek de juiste doelgroep aan

Als jouw verhaal en uitstraling klopt dan ga je meer doen dan alleen klanten aantrekken. Je gaat klanten aantrekken die passen bij jouw producten en diensten. Je lost een specifiek probleem op voor een specifieke doelgroep. Dus is het handig om je boodschap af te stemmen op de juiste doelgroep. Zo weet je zeker dat jouw marketing inspanningen (lees: bloed, zweet, en tranen) effectief zijn en je echte waarde levert aan je klanten.

Tip 5

Maak groeien gemakkelijker

Als jouw merkstrategie klopt dan kan je daarop bouwen. Net als met een huis leg je eerst een goed fundament en pas aan het einde kies je een mooi behang voor op de muren. Eerst zorg je dat je jouw missie, visie, grote doel en kernwaarden op orde hebt en dan pas de rest. Zodat je er later als je gaat groeien als bedrijf ook aan je nieuwe collega’s kan uitleggen hoe het ookalweer zat. Of gemakkelijk een presentatie in elkaar zet voor jouw nieuwe klant. Beweeg mee met wat er in je bedrijf gebeurt met goede branding. Nooit meer verwarring over wat het bedrijf doet, waar het voor staat en welke richting het bedrijf op gaat.

Hulp nodig bij jouw merkverhaal?

Maak een afspraak met ons online of in onze kantoorvilla